Buna !

Sper sa-mi depasesc, repede, nu numai emotiile dar si ,,stangaciile''.
Sunt, sa spunem, un ...Diogene -feminin. Fii ingaduitor ,prieten virtual !

Diogene feminin


Caracterizata de verbul a cunoaste.Interesata de handmade,makrame-tehnica nodului;pictura,muzee,natura.

Tuesday, April 9, 2013

PAPER BEADS sau MARGELELE DIN HARTIE-Montaj colier

Am inceput sa adun margelele de la uscare,sa le sortez dupa culori,dupa dimensiuni,dupa forma si sa-mi imaginez ce voi realiza.Coliere,bratari simple sau in combinatie cu noduri makrame.Inca nu m-am hotarat.



Pentru ca alegerea acestor margele din hartie a fost mai usoara(doar doua culori), aveam si distantiere  ,am preferat montarea unui colier pe fir elastic.
Colierul este la baza gatului.Margelele sunt de forma ovala.
Margelele din imagine(doua) sunt cu o grosime considerabila deoarece rularea s-a facut cu trei straturi de hartie,de forma unui triunghi isoscel,cu baza de 20mm si inaltimea de 30mm. 
Margeaua distantier este dintr-un singur strat de hartie,un triunghi isoscel cu baza de 4mm si inaltimea de 150mm. 
Margelele de pe randul superior(doua) sunt realizate prin rularea a doua straturi de hartie,de forma unui triunghi isoscel,cu baza de 20mm si inaltimea de 300mm. 
Singura margea tubulara este realizata tot prin rularea triunghiului cu baza de 20mm si inaltimea 300mm,dar varful triunghiului a fost taiat, pe o portiune de 30mm.In interiorul ei a fost introdus nodul de inchidere al colierului(un nod simplu,facut de trei ori).
Infasurat pe mana, de doua ori, poate fi utilizat ca si bratara.

Margelele folosite sunt :2 triple(se ruleaza trei triunghiuri),2 duble(se ruleaza doua triunghiuri de hartie),20 simple(se ruleaza doar un triunghi),1tubulara-margele in degrade si 23 distantieri de culoare orange.